WK 2018 - Martinez blijft ook tegen Costa Rica prestatiegericht werken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maandagavond spelen de Rode Duivels in het Brusselse Koning Boudewijnstadion hun uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica, vooraleer ze woensdag naar het WK in Rusland afzakken. Bondscoach Roberto Martinez beschouwt de voorbereidingsperiode van de Rode Duivels als "een proces". Na de defensieve test tegen Portugal en de aanvalslijnen tegen Egypte moet maandag het slotakkoord volgen tegen Costa Rica. "De prestatie blijft het belangrijkste, nog meer dan het resultaat", zo vertelde de bondscoach zondag in het nationaal oefencentrum in Tubeke.

"Want je kan ook winnen door slecht te spelen. We blijven dus op dezelfde manier voortwerken en morgen/maandag sluiten we een belangrijke periode af. We zitten in een proces en we groeien: tegen Egypte waren we al scherper, we moeten dezelfde intensiteit voor de dag leggen. In onze aanval mag nog meer beweging zitten en daarnaast werken we aan de automatismen. Ik zou ons ook liever zien anticiperen, dan te voetballen vanuit de reactie. Over het algemeen kan ik niet anders dan tevreden zijn over onze voorbereiding, het was de juiste keuze om in België te blijven."

Met Costa Rica, vier jaar geleden nog de revelatie op het WK in Brazilië, werd er bewust voor een laatste tegenstander gekozen die gelijkt op Panama, de eerste WK-tegenstander van de Belgen in Rusland. "Er zat al heel wat verschil tussen Portugal en Egypte, en maandag komt er met Costa Rica nog iets helemaal anders over de vloer. Costa Rica voetbalt met dezelfde gedrevenheid als Panama, dat is die typische mentaliteit van Midden-Amerikaanse landen. Die CONCACAF-landen spelen zonder vrees, dat zagen we eerder al bij Mexico. Dit wordt dus weer een test voor ons. Het gaat hier niet om een typisch Europees team, ze zullen ons uit onze comfortzone trekken. Daarnaast kunnen ze beschikken over heel wat spelers met internationale ervaring. Costa Rica zal ons daarover inzicht geven, op tactisch vlak zijn er heel wat verschillen met Panama", besloot de bondscoach.

bron: Belga