WK 2018 - Costa Rica ziet duel met België als "test voor Servië"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ook bij Costa Rica stijgt de WK-koorts gevoelig. Nadat ze eerder al met 3-0 wonnen van Noord-Ierland en met 2-0 de boot ingingen tegen Engeland, volgt maandagavond de beslissende WK-test in Brussel. "De wedstrijd tegen de Belgen wordt een test met het oog op onze eerste WK-wedstrijd tegen Servië. We willen ons meten met het niveau in Europa. Het resultaat is niet zo belangrijk", vertelde de Costa Ricaanse bondscoach Oscar Ramirez. Voor de Belgen is het duel dan weer een test voor de WK-confrontatie met Panama.

Bij de Costa Ricanen staan er nog vraagtekens achter de namen van WK-revelatie Joel Campbell en Randall Azofeifa (ex-AA Gent). Aanvoerder en ex-Gentenaar Bryan Ruiz is dan weer helemaal fit. "Als het nodig is, krijgen Campbell en Azofeifa nog rust om hen optimaal aan het WK te laten starten. Het is echter niets om ons zorgen over te maken. Daarnaast zal ik nog wat wijzigen en genoeg wisselen om iedereen nog eens aan het werk te zien."

Voor Bryan Ruiz betekent de oefeninterland een terugkeer naar België. Tussen 2006 en 2009 was de vleugelaanvaller bij AA Gent aan de slag. Van zijn periode bij Fulham kent hij Mousa Dembélé nog. "Ik ben heel blij terug in België te zijn, ik ken het land natuurlijk goed. Ik verwacht veel van de wedstrijd. België staat derde op de FIFA-wereldranglijst en heeft heel wat kwaliteiten. Alles staat echter in het teken van onze eerste groepswedstrijd tegen Servië."

"Dembélé is een goede vriend en uitstekende speler. Het was destijds onmogelijk om hem de bal af te pakken. Ik kijk ernaar uit om hem terug te zien. België heeft veel goeie spelers, het is dus niet helemaal onbegrijpelijk dat hij niet speelt. Ik hoop het natuurlijk wel voor hem."

bron: Belga