Sagan wint tweede rit in Ronde van Zwitserland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wereldkampioen Peter Sagan (BORA-Hansgrohe) heeft vandaag de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland (WorldTour) gewonnen. Na een rit van 155 kilometer in en rond Frauenfeld bleef Slovaak de Colombiaan Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en de Australiër Nathan Haas (Katusha-Alpecin) voor. De Zwitser Stefan Küng (BMC) blijft leider. De vier vluchters van de dag, met onder meer de Zwitser Michael Albasini (Mitchelton-Scott) en de Fransman Perrig Quemeneur (Direct Energie), werden op 27 kilometer van de streep bijgehaald door het peloton. Doordat de vluchters zo snel werden gegrepen, regende het in het slot nog aanvallen. Maar een sprint met een uitgedund peloton was onvermijdelijk en daarin bleek Sagan sneller te zijn dan Gaviria en Haas.

Gele trui Stefan Küng pakte onderweg drie bonificatieseconden, waardoor hij nu alleen leider is. Hij heeft in het klassement drie seconden voorsprong op zijn ploegmaats Greg Van Avermaet en de Australiër Richie Porte.

Morgen staat de derde etappe op het programma. Dan moet het peloton over 182 heuvelachtige kilometers van Oberstammheim naar Gansingen. De Ronde van Zwitserland eindigt volgende week zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar de Sloveen Simon Spilak.

bron: Belga