Criterium du Dauphiné - Geraint Thomas houdt stand: "Het was kilometers aftellen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na eindwinst in Parijs-Nice 2016 kon Geraint Thomas met het Critérium du Dauphiné een andere belangrijke Franse WorldTour-rittenkoers op zijn palmares plaatsen. "Dit is zo'n enorme koers", genoot de Brit van Team Sky na afloop. Thomas startte met een voorsprong van anderhalve minuut aan de slotrit, en die had hij ook nodig. "Het was kilometers aftellen op de slotklim. Ik wist dat ik zo'n 1:20 kon verliezen op Yates. Dus iedere kilometer die voorbijging, gaf me meer zelfvertrouwen. Toen ze begonnen te sprinten op 300 meter van de finish, dacht ik: het is gelukt, eindelijk."

Voor de 32-jarige Welshman is het een belangrijke overwinning. "Het is nog niet helemaal binnengedrongen. Dit is zo'n enorme koers. Ik dacht iedere keer maar vooruit: de volgende rit, de volgende klim. Het is ongelooflijk om uiteindelijk te kunnen winnen. Het moet vannacht nog goed bij me binnendringen. Ik ga eerst hiervan genieten, wat rusten en herstellen, en kijk vooruit naar de maand juli." Want in juli wordt Thomas bij Team Sky naast Chris Froome uitgespeeld voor de Tour.

De 32-jarige Thomas boekte in zijn profloopbaan al zeventien zeges. Dit jaar finishte hij al twaalf keer in de top vijf van een wedstrijd, waaronder winst in de tijdrit van de Ronde van de Algarve en de ploegentijdrit met Team Sky in deze Dauphiné, waar hij de basis heeft gelegd voor eindwinst.

bron: Belga