Amerikaanse audities niet langer achter gesloten deuren

Dankzij een akkoord tussen de grootste Amerikaanse acteursvakbond en vier grote televisienetwerken, zullen audities voortaan niet meer plaatsvinden in hotels of privéruimtes. De maatregel komt er in nasleep van de #metoo-beweging en moet het risico op ongewenst seksueel gedrag verkleinen. 

Meer dan 160.000 acteurs zijn aangesloten bij de Screen Actors Guild. De SGA heeft in een mededeling aangekondigd dat ze samen met mediabedrijven ABC, CBS, NBC en Fox audities in privéruimtes gaan verbieden.

#Metoo-beweging De maatregel is een gevolg van de #metoo-beweging en de onthullingen over Harvey Weinstein. Het contract tussen beide partijen zou drie jaar duren en moet ook een gelijk loon tussen mannen en vrouwen garanderen. “We zullen er alles aan doen om de rotte appels uit de filmwereld te halen en seksueel geweld te elimineren”,aldus SAG-AFTRA-voorzitter Gabrielle Carteris. De cao-overeenkomst is wel nog niet definitief. Eerst moet de raad van bestuur van de vakbond zich nog over het voorstel buigen.