Zus koningin Máxima begraven in Argentinië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zus van de Nederlandse koningin Máxima, Inés Zorreguieta, is vrijdag in Argentinië begraven. De uitvaart vond plaats in de buurt van de hoofdstad Buenos Aires, in aanwezigheid van Máxima, koning Willem-Alexander en hun drie kinderen, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. De 33-jarige Inés Zorreguieta, de meter van prinses Ariane, werd woensdag dood gevonden in de slaapkamer van haar appartement. Van een misdrijf is geen sprake, lieten de Argentijnse autoriteiten weten. Eerder meldde de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst dat ze vermoedelijk zelf uit het leven stapte.

Aanvankelijk werd gemeld dat de uitvaartplechtigheid dit weekend zou plaatsvinden. Uiteindelijk gebeurde de begrafenis vrijdag al op de begraafplaats van Pilar, een stadje ten westen van Buenos Aires. Daar ligt ook de vader van Máxima, Jorge Zorreguieta, begraven.

Koning Willem-Alexander gaat na de begrafenis naar Letland voor een staatsbezoek dat maandag begint. Daarna gaat de koning naar Estland en Litouwen. Koningin Máxima zal hem niet vergezellen. Ze zegde voor komende week al haar publieke optredens af.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Bron: Belga