Zweedse justitie veroordeelt Ghanese international voor verkrachting van een minderjarige

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Ghanese voetballer Kingsley Sarfo, middenvelder van Malmö FF, is in Zweden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en acht maanden voor de verkrachting van een veertienjarig meisje in 2016. De intussen 23-jarige Sarfo werd schuldig bevonden aan het twee maal hebben van seksuele betrekkingen met het meisje tussen september 2016 en juni 2017. Op dat moment kwam hij uit voor de Zweedse tweedeklasser Sirius IK.

De tiener zou hebben ingestemd met de eerste feiten, maar het Zweedse wetboek verbiedt seksuele contacten tussen een volwassene en een jongere onder de 15 jaar. De tweede keer volgde Sarfo het meisje naar openbare toiletten, waar het slachtoffer vervolgens niet meer kon vluchten.

Sarfo zal bij verlaten van de gevangenis Zweden moeten verlaten. De rechter liet bij zijn uitspraak horen dat "Malmö FF het contract van de speler zou moeten verbreken". De club liet weten volgende week zijn beslissing publiek te maken.

De middenvelder maakte vorig najaar zijn debuut voor het Ghanese nationale team. Hij speelde 51 minuten mee tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Oeganda (0-0). Ghana kon zich niet kwalificeren voor de Wereldbeker in Rusland.

bron: Belga