Uruguay zet vlot Oezbekistan opzij in laatste oefenduel voor WK

Uruguay kan met vertrouwen afreizen naar het WK in Rusland. De Zuid-Amerikanen versloegen in hun laatste oefenmatch voor het toernooi Oezbekistan met 3-0. Giorgian de Arrascaeta (Cruzeiro) opende na 31 minuten de score in Monteviedo. Barça-vedette Luis Suarez verdubbelde negen minuten na de pauze de voorsprong vanop de stip. In de 73e minuut legde José Maria Gimenez (Atletico Madrid) de eindstand met een rake kopbal vast.

De bezoekers beëindigden de match met tien na de uitsluiting van Akromjon Komilov. Die moest in de 79e minuut gaan douchen na een overtreding op Carlos Sanchez.

Uruguay speelt op het WK in groep A tegen Egypte (15 juni), Saoedi-Arabië (20 juni) en organisator Rusland (25 juni).