Schrijver Mohamed El Bachiri op lijst van Molenbeeks burgemeester

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mohamed El Bachiri, auteur van het boek "Een jihad van liefde" en weduwnaar van terreurslachtoffer Loubna Lafquiri, komt op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Jans-Molenbeek. Bachiri zal als vierde op de lijst van burgemeester Françoise Schepmans (MR) staan, schrijft Bruzz vandaag. "De stap naar de politiek voelt als een verlengstuk van wat ik de voorbije twee jaar heb gedaan", vertelt El Bachiri aan Bruzz. "Het boek dat ik schreef met David Van Reybrouck, de vele publieke optredens waarin ik opriep tot wederzijds begrip, het was eigenlijk al politiek zonder dat ik dat besefte."

Bachiri heeft de ambitie om schepen te worden in Molenbeek. In zijn functie als politieker wil hij graag focussen op meer dialoog, tussen culturen, religies en generaties.

Meedoen aan de verkiezingen voelt voor El Bachiri ook een beetje als terug thuiskomen. "Met het boek ben ik het kanaal overgestoken en kon ik een boodschap van verzoening tot in het buitenland brengen. Nu steek ik het kanaal opnieuw over om me thuis te engageren", verklaart El Bachiri.

bron: Belga