Scholenacties voor gezonde lucht zwakken niet af

door
Belga
Leestijd 1 min.

De protestacties voor gezonde lucht aan de schoolpoort van het collectief Filter Café Filtré zwakken niet af. Vandaag namen alweer 86 scholen deel, waarvan liefst 53 Brusselse scholen. In de Tivoliwijk in Laken organiseerden vijf scholen samen een mars tegen luchtvervuiling. Bijna 200 ouders, leerlingen en leerkrachten van de scholen Sint-Ursula, Sainte-Ursule, Sint-Pieterscollege, Tivoli en Leidstar namen deel aan de mars onder het motto "geen stikstof, wel zuurstof". De mars vond plaats in de Molenbeeksestraat, waar de drie scholen Sint-Ursula, Saint-Ursule en het Sint-Pieterscollege gelegen zijn. De schoolstraat wordt elke week op vrijdag volledig afgesloten en autovrij. "Je voelt dat de initiatieven ook op politiek vlak worden opgepikt bij de ministers Weyts en Crevits, zoals met haar initiatief rond de schoolstraten, dat is geweldig", vertelt Nadia Verbeeck van Filter Café Filtré.

Naast de 53 Brusselse scholen namen ook 21 scholen in Antwerpen, zeven in Gent, één in Deinze, één in Oostende, twee in Lichtervelde en één in Hasselt deel aan het protest voor schone en gezonde lucht.

Op woensdag 27 juni volgt er net voor het einde van het schooljaar zowel in Brussel als Antwerpen nog een collectief protest onder de noemer "Let's Sti(c)k Together".

bron: Belga