Nadal laat Del Potro geen kans en stoomt door naar elfde finale op Roland Garros

Nadal laat Del Potro geen kans en stoomt door naar elfde finale op Roland Garros

De nummer één van de wereld, Rafael Nadal, heeft zich vandaag voor zijn elfde finale op Roland Garros geplaatst. De Spaanse titelverdediger klopte de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 6) na twee uur en zestien minuten tennis in drie sets (6-4, 6-1 en 6-2). In de finale wacht voor Nadal een confrontatie met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8), die zijn eerste grandslamfinale betwist. De 29-jarige Del Potro stond voor het eerst sinds 2009 nog eens in de halve finale in Parijs. De Argentijn won dit seizoen (op hardcourt) de toernooien in Mexico en Indian Wells en rekende op weg naar de halve eindstrijd af met onder meer John Isner (ATP 10) en Marin Cilic (ATP 4).

Maar tegen Nadal kon Del Potro niets beginnen. In een gelijkopgaande eerste set trok Nadal het laken naar zich toe met 6-4, om in de tweede set te demonstreren met 6-1. In de derde set maakte hij de klus eenvoudig af met 6-2.

De 32-jarige Nadal – die naast tien eindzeges op Roland Garros ook nog de Australian Open (2009), Wimbledon (2008 en 2010) en de US Open (2010, 2013 en 2017) op zijn palmares heeft staan – won zes van de negen onderlinge duels met zijn tegenstander zondag, Dominic Thiem. De Oostenrijker won wel de laatste confrontatie, in de kwartfinales in Madrid dit jaar.

bron: Belga