Women’s Nations League volley – Yellow Tigers verliezen met 3-1 van Polen en zijn zeker van het behoud

Women's Nations League volley - Yellow Tigers verliezen met 3-1 van Polen en zijn zeker van het behoud

Een dag na hun 3-0 zege tegen Argentinië (FIVB 11) hebben de Yellow Tigers donderdagavond in hun twaalfde duel in de Women’s Nations League in het Poolse Bydgoszcz met 3-1 (22-25, 25-22, 27-25 en 25-14) verloren van het gastland. De Belgische vrouwen wonnen de eerste set, maar nadien ging het bergafwaarts. Ondanks de nederlaag zijn de Yellow Tigers zeker van het behoud in de Nations League. België trad aan met Britt Herbots, Celine Van Gestel, Kaja Grobelna, Marlies Janssens, Ilka Van de Vyver, Silke Van Avermaet en Jodie Guilliams als libero. Nathalie Lemmens, Laure Flament en Manon Stragier vielen in.
België staat momenteel dertiende in de tussenstand, met negen punten. Polen is negende, met zeventien punten. De Yellow Tigers wonnen drie van hun twaalf ontmoetingen, maar twee tegen Challengerteams (Dominicaanse Republiek en Argentinië). De Dominicaanse Republiek is momenteel veertiende, met acht punten. Argentinië is zestiende en laatste zonder punten.
Met nog drie wedstrijden voor de boeg kunnen de Tigers niet meer bijgebeend worden door de Argentijnse vrouwen. Zelfs bij drie Argentijnse zeges hebben de Belgische vrouwen een beter setgemiddelde. Het Challengerteam (Dominicaanse Republiek of Argentinië) dat het het minst goed doet, speelt een play-off tegen de winnaar van de Challenger Cup om een ticket voor de volgende editie van de Nations League. De overige landen in de Nations League kunnen niet zakken.
De laatste etappe gaat door in het Italiaanse Eboli. Daar nemen de Belgen het volgende week op tegen Brazilië (FIVB 4, 12 juni), Italië (FIVB 7, 13 juni) en Thailand (FIVB 16, 14 juni).

bron: Belga