WK 2018 - Michy Batshuayi beleeft "veel plezier" bij rentree na blessure

door
Belga
Leestijd 2 min.

Michy Batshuayi kreeg woensdagavond zijn eerste speelminuten sinds medio april, toen hij uitviel met een zware enkelblessure. "Ik heb me echt geamuseerd op het terrein", vertelde de aanvaller na de met 3-0 gewonnen oefeninterland tegen Egypte. Batsman kwam bij de rust Romelu Lukaku vervangen en leverde in de toegevoegde tijd meteen de assist af bij Marouane Fellaini. "Spijtig dat ik zelf niet kon scoren, maar het doelpunt deed deugd bij Marouane. En met een assist kan ik ook beslissend zijn."

Voor de pauze dolde Batshuayi al even met het publiek, toen hij voor de bank een hoge bal controleerde. "Iedereen kent Michy: ik heb nooit stress. Ik heb hard gewerkt om hier te staan en voel me goed. Ik ging met vertrouwen het veld op."

Eden Hazard was uitblinker, maar kreeg in de beginfase van de wedstrijd wel een zware tackle te verduren. "Dat ben ik al gewend", lachte de Belgische aanvoerder de vraag weg. "Het heeft me niet verhinderd om direct in de wedstrijd te zitten. We legden mooi voetbal op de mat. Tegen Portugal was dat ook het geval, maar toen ontbrak het ons aan de laatste pass."

Ook voor Axel Witsel was de oefeninterland tegen Egypte een rentree na een blessure, die hem tegen Portugal aan de kant hield. "Vandaag zaten we frisser dan tegen Portugal, toen we net een zware trainingsweek achter de rug hadden. Egypte is solide, maar moest toch drie tegendoelpunten incasseren."

Thomas Meunier zag dan weer vooruitgang in vergelijking met de interland tegen Portugal. "Tactisch waren we sterker vandaag en dat resulteerde in heel wat doelkansen. We zitten echter nog niet aan honderd procent. Er rest ons nog de wedstrijd tegen Costa Rica om alles op punt te stellen", besloot de flankverdediger van PSG.

Bron: Belga