Trump: “Alles is klaar” voor ontmoeting met Kim

Trump:
Trump: "Alles is klaar" voor ontmoeting met Kim

“Alles is klaar” voor de historische ontmoeting, over vijf dagen, tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. Dat zei Trump zelf vandaag, toen hij de Japanse premier Shinzo Abe verwelkomde in het Witte Huis. Hij voegde er wel nog aan toe dat het nog kan veranderen. “Je weet nooit in deze wereld.” Nog volgens Trump zal de ontmoeting met Kim “veel meer” dan enkel een foto zijn. “Alles verloopt goed, ik hoop dat dat zo zal blijven”, aldus nog Trump. “Als het zo blijft, dan zal de wereld een heel fijne plaats zijn. Ik denk dat ik goed voorbereid ben. Ik denk wel niet dat ik me zo veel moest voorbereiden. Het gaat over de houding, de wil om dingen geregeld te krijgen.

Met zijn tussenstop in Washington wilde Abe nog eens zijn aanpak van de Noord-Koreaanse kwestie “nauw” coördineren met Trump.

Later op de dag zullen Abe en Trump een gezamenlijke persconferentie houden. Daarna reizen ze door naar Canada voor de G7-top van morgen. De ontmoeting tussen Trump en Kim vindt volgende dinsdag plaats.

Bron: Belga