Sloane Stephens is tweede finaliste

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sloane Stephens (WTA 10) heeft zich vandaag na een Amerikaans onderonsje geplaatst voor de finale van Roland Garros. Daarin ontmoet ze de Roemeense Simona Halep (WTA 1). De 25-jarige Stephens haalde het in de halve finales in twee sets van haar twee jaar jongere landgenote Madison Keys (WTA 13): tweemaal 6-4 na 1 uur en 17 minuten.

In de finale neemt Stephens het op tegen Simona Halep, die met 6-1 en 6-4 te sterk was voor de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 3). De Amerikaanse en de Roemeense keken elkaar al zeven keer in de ogen op het WTA-circuit. Halep leidt met 5-2.

Stephens is de regerende US Open-kampioene (na een 6-3, 6-0 zege tegen Keys in de finale in New York). Ze mikt in haar tweede grandslamfinale op haar tweede grandslamtitel. Haar beste prestatie in Parijs was tot 2018 de achtste finale. Halep maakt zich op voor haar derde finale op het Parijse gravel. De Roemeense nummer 1 van de wereld, die nog geen enkel grandslamtoernooi op haar palmares heeft, greep in 2014 en 2017 naast de eindzege.

Bron: Belga