Golden State heeft nog een zege nodig voor nieuwe NBA-titel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Niets lijkt een titelverlenging van Golden State in de NBA in de weg te staan. De Warriors wonnen gisterenavond met 102-110 van Cleveland en leiden daardoor in de finale van de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie met 3-0. Kevin Durant ontpopte zich tot dé man bij de bezoekers. Hij scoorde in de Quicken Loans Arena in Ohio 43 punten, plukte 13 rebounds en deelde 7 assists uit. Stephen Curry, die andere topvedette van het Californische sterrenensemble, bleef steken op 11 punten (plus 6 assists en 5 rebounds). Hij lukte slechts een van zijn tien driepunterspogingen.

Bij de Cavaliers was LeBron James zoals zo vaak de spelbepalende figuur. 'LBJ' tekende met 33 punten, 11 assists en 10 rebounds voor een nieuwe triple double, maar dat volstond niet om zijn team te behoeden voor een derde opeenvolgende nederlaag.

Morgen ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in Cleveland. Bij winst van Golden State, zijn Curry en co voor de derde keer in vier jaar kampioen. Als de Cavs winnen, gaat de finale volgende week maandag (11 juni) verder met een vijfde duel in Oakland, waar de Warriors hun thuishaven hebben.

bron: Belga