Goffin blijft negende op wereldranking, Mertens klimt naar 15e plaats

Goffin blijft negende op wereldranking
Goffin blijft negende op wereldranking

David Goffin (ATP 9) behoudt zijn plaats in de top tien van de nieuwe ATP-ranking, die maandag na het einde van Roland Garros wordt gepubliceerd. Zondag ging de Luikenaar in de achtste finales verrassend onderuit tegen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 72), maar toch blijft hij het nummer 9 van de wereld. Vorig jaar moest Goffin opgeven in de derde ronde op het Parijse gravel, na zijn val op Court Suzanne Lenglen. Met zijn plek in de achtste finales voegde Belgiës nummer 1 90 punten toe aan zijn totaal. Goffin had op de ATP-ranking zelfs een plek kunnen stijgen als zijn Oostenrijkse vriend Dominic Thiem (ATP 8) dinsdag in de kwartfinales had verloren van de Duitser Alexander Zverev (ATP 3).

Goffin had ook zijn toptiennotering nog kunnen kwijtspelen. Daarvoor diende de finale van Roland Garros 2018 een duel te zijn tussen Novak Djokovic (ATP 22) en de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 12), gewonnen door de Serviër. De voormalige nummer één van de wereld liet zich echter ook verrassen door Cecchinato en Schwartzman moest vandaag zijn meerdere erkennen in Rafael Nadal (ATP 1).

Elise Mertens (WTA 16), die in Parijs eveneens strandde in de achtste finales (tegen Simona Halep (WTA 1), boekt op de nieuwe WTA-ranking één plaats winst. De Limburgse maakt zo haar opwachting in de top 15, haar beste klassement ooit.

Bron: Belga