Nieuwe generatie slaapcapsules moet tijd in de luchthaven aangenamer maken

Nieuwe generatie slaapcapsules moet tijd in de luchthaven aangenamer maken
Facebook / Airpod Sleeping Pod

Reizen kan een veel energie vragen, vooral wanneer je in de luchthaven moet wachten op een vlucht. Maar als het van het Sloveense bedrijf Airpod afhangt, zullen mensen binnenkort die tijd overbruggen in luxueuze slaapcapsules. 

Het idee van de slaapcapsules ontstond enkele jaren geleden toen medeoprichter Mihael Meolic naar zijn goede vriend en zakenpartner  Grega Mrgole  vertelde over hoe moe hij telkens was door het wachten op luchthavens. Uit deze frustratie ontstond Airpod en twee jaar was de eerste AirPod Sleeping Pod klaar.

Privacy

De slaapcapsule wordt geplaatst voor de boarding gate en is vooral handig voor passagiers die lang moeten wachten op een volgende vlucht of een vlucht gemist hebben. De ruimte biedt veel privacy en is ideaal als je een dutje wil doen. Het huisje bevat een bed, Wi-Fi, stopcontacten, vluchtinformatie en ruimte om je kleren op te bergen. Met gemiddeld 10% van de passagiers die hun vlucht mist, zou de capsule wel eens een winstgevend business model kunnen zijn. Voorlopig zijn er een tiental AirPod Sleeping Pod’s in gebruik over heel Groot-Brittannië. Geïnteresseerden betalen 15 euro per uur voor de pod.