Jommeke gaat op avontuur in China

Jommeke gaat op avontuur in China
Belga / T. Vanderstappen

In de stripreeks heeft Jommeke al zowat heel de wereld gezien. Nu gaat het avontuur in de echte wereld verder. Na Frans, Italiaans en Spaans zal de strip nu ook in het Chinees verschijnen.

Uitgeverij Ballon Media vindt het tijd om met Jommeke de wereld te veroveren. De stripreeks over de jongen met het bekende kapsel was al populair in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Nu komt de grote markt van China er nog bij. “Aan de deal met China hebben we jaren gewerkt”, vertelt Alex Dragonetti, CEO van Ballon Media. “Het is fantastisch dat we onze oervlaamse visie nu met hen kunnen delen.”

Proefproject

Het succes van de strip werd op voorhand getest. Enkele maanden lang konden Chinese kinderen 25 verschillende Jommeke-albums lezen. De kinderen waren meteen dol op de verhalen. De reacties waren zelfs zo lovend, dat de Chinese uitgever besliste alle 290 bestaande albums uit te geven.

In Vlaanderen worden elk jaar een miljoen exemplaren van de strips verkocht. “In China willen we nog beter doen”, klinkt het. Volgens het experiment zal dat niet heel moeilijk zijn. Er gingen op enkele maanden namelijk al 500.000 albums over de toonbank.