Arts kijkt naar realityshow en redt zo leven van deelneemster

Arts kijkt naar realityshow en redt zo leven van deelneemster
Erich P. Voigt

Neus-keel-oorarts Erich Voigt heeft mogelijk het leven van een realityshowkandidaat gered nadat hij tv aan het kijken was. De arts spotte een gezwel. Wat volgde was een zoektocht op leven en dood. 

Dokter Erich Voigt is verbonden aan het universitaire ziekenhuis NYU Langone Health en merkte ’s avonds na een lange dag werken iets vreemd op televisie. Tijdens een aflevering ‘Beachfront Bargain Hunt, een programma waarin kandidaten goedkope strandhuizen moeten op de kop tikken, viel zijn blik op de hals van Nicole McGuinness. Aan de krant The New York Post doet hij zijn indrukwekkende verhaal: “ik zag een asymmetrische bobbel op haar nek. Het leek in mijn ogen een gezwel. Na een kwartier televisiekijken was ik overtuigd. Deze vrouw is ziek.”

Sociale media 

De dokter besefte dat er geen tijd te verliezen viel en besloot een oproep te plaatsen op sociale media. Hij maakte daarbij een clip van de show en contacteerde zoveel kenissen. Met succes want twee weken later bereikte de oproep ook Nicole McGuinness. De vrouw die 900 kilometer verder woont in North-Carolina werd gevraagd een dokter te contacteren. Niet viel later viel het bikkelharde verdict: schildklierkanker.

Talkshow

McGuinness overwon in het verleden al een hersentumor en is strijdvaardig dat ze ook deze ziekte zal verslaan. “Ik kan nog altijd niet geloven dat hij het zag”, aldus de vrouw die speciaal naar New York vloog om Voigt te bedanken. De twee deden het uitzonderlijke verhaal uit de doeken in de talkshow ‘Good Morning America’.