WK 2018 - "Ciman is logische vervanger van Kompany en Vermaelen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez zorgde woensdagavond toch enigszins voor een verrassing door Laurent Ciman de voorkeur te geven op Leander Dendoncker in de oefeninterland tegen Egypte. De verdediger van het Amerikaanse Los Angeles FC zit immers bij de selectie als 24e man en kan enkel mee naar Rusland als Vincent Kompany het WK niet zou halen. Er werd dan ook een basisplaats verwacht wordt voor Dendoncker, Dedryck Boyata kreeg zaterdag al speelminuten tegen Portugal. "Ciman zou geen verrassing mogen zijn, want hij is de vervanger van Vinnie en Thomas Vermaelen", legde Roberto Martinez na de wedstrijd zijn keuze uit. "Laurent moet zich kunnen klaarstomen en heeft dus speelminuten nodig. Hij heeft ervaring en is bovendien een ander type dan Dendoncker en Boyata. We hebben hen echter ook nodig: alles is afhankelijk van de tegenstander."

Eden Hazard rolde voor de pauze in zijn eentje Egypte op met snijdende acties, een assist en een doelpunt. Nochtans begon de interland met een stevige tackle op de winger van Chelsea. "Toen had ik echt schrik, want ik weet dat het ernstig is als Eden op de grond blijft liggen", moest de bondscoach toegeven. "Egypte gaat ook naar het WK en dus verwacht je wel een zekere intensiteit, maar op dat moment in de wedstrijd en op die plaats op het veld was dat niet nodig. Nadien was Eden nog maar eens een leider op het veld. Hij verstopt zich nooit, zoekt de bal en probeert zijn ploegmaats mee te trekken."

In zijn spelersbeoordelingen was de bondscoach opvallend mild voor Kevin De Bruyne, die zijn draai niet vond tegen de Egyptenaren. "Ik vond Kevin nochtans uitstekend", verraste Martinez. "Ik denk dat we te veeleisend zijn, hij geeft misschien één à twee slechte passen op negentig minuten. Clubvoetbal is ook helemaal anders dan interlandvoetbal. Ik weet wat ik aan Kevin heb: hij is een natuurlijke leider en werkt altijd hard voor de ploeg."

Michy Batshuayi kreeg dan weer zijn eerste speelminuten sinds zijn zware enkelblessure. Batsman is net op tijd klaar om als stand-in voor Romelu Lukaku naar Rusland te gaan. "Hij is een man geworden. Niemand had verwacht dat hij er zo snel terug zou staan na zijn kwetsuur. Hij heeft hard gewerkt en getoond dat hij volledig fit is."

bron: Belga