Tom Dumoulin bevestigt deelname aan Tour

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tom Dumoulin doet deze zomer een gooi naar eindwinst in de Ronde van Frankrijk. Zijn ploeg Sunweb bevestigde dat de Nederlander aan de start zal staan van de 105e Tour. Dumoulin werd eind mei tweede na Chris Froome in de Ronde van Italië, waar hij titelverdediger was, en liet daarna in het midden of hij in juli erbij zou zijn in La Grande Boucle. Die twijfel is nu weggenomen. "Ik ben trots op wat we in de Giro hebben laten zien en alles wat we bereiken in de Tour, beschouw ik als bonus", zegt de 27-jarige Dumoulin. De Nederlander mikt ook in Frankrijk op het algemene klassement "maar ik wil vooral leren en heb geen specifiek resultaat in gedachten", benadrukt hij. "In twee grote rondes na elkaar strijden voor het klassement is een nieuwe ervaring voor mij en de ploeg. Het zal veel duidelijk maken met het oog op de toekomst", aldus Dumoulin.

Sunweb gaf een twaalfkoppige voorselectie vrij, met Edward Theuns telt die een Belg. Ook Michael Matthews, vorig jaar winnaar van de groene puntentrui, is erbij.

De Tour begint op 7 juli met een rit in lijn in de Vendée en eindigt op 29 juli zoals de traditie het voorschrijft op de Champs-Elysées in Parijs.

Bron: Belga