Man die mogelijk rol speelde bij radicalisering van Benjamin H. opgepakt in Verviers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Fouad B., die ervan verdacht wordt een rol te hebben gespeld bij de radicalisering van Benjamin H. in de gevangenis, is in Ensival (Verviers) door de speciale interventie-eenheid opgepakt. Dat heeft Belga bij het federaal parket vernomen. De krant L'Avenir had eerder over de arrestatie bericht. De man werd volgens het federaal parket opgespoord, omdat hij tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating op 22 mei de voorwaarden niet had gerespecteerd die hem waren opgelegd.

Fouad B., die al vaker was veroordeeld voor diefstal en geweldpleging, maakt deel uit van een groep van een 25-tal personen uit Verviers die als geradicaliseerd te boek staan. Zijn naam staat ook op de lijst van OCAD (Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging) met IS-strijders en IS-rekruteerders. Onderzocht wordt nu in hoeverre hij een rol gespeeld heeft in het radicaliseren van Benjamin H., toen die in de gevangenis verbleef.

Bij de interventie in Ensival woensdagnamiddag was er ook een incident. Een politieman werd gewond door een schot dat per ongeluk afging, aldus nog het federaal parket.

bron: Belga