Lotto Soudal blij met derde plaats na egale ploegentijdrit in Dauphiné

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische ploeg Lotto Soudal is als derde geëindigd in de 35 kilometer lange ploegentijdrit in het Critérium du Dauphiné (Fra/WorldTour). Victor Campenaerts, één van de sterkhouders, reageerde tevreden. Lotto Soudal deed 53 seconden langer over het parcours dan de winnaars, Team Sky, maar hield wel specialisten als Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors achter zich. "We wisten dat we met een sterk team aan de start stonden en waren enorm gedreven om een goed resultaat neer te zetten. We hebben heel gedisciplineerd naar de tijdrit toegeleefd: een verkenning in de voormiddag en daarna een goede opwarming", aldus Campenaerts, die de Giro vroeger verliet om zich voor te bereiden op deze Dauphiné.

Campenaerts en zijn ploegmaats deelden de tijdrit perfect in. "We zijn vertrokken aan een egaal tempo en hebben dat tempo kunnen vasthouden. Aan het eerste tussenpunt klokten we de vijfde tijd, aan het tweede tussenpunt de vierde tijd en aan de finish hebben we uiteindelijk de derde tijd neergezet. Terwijl andere ploegen moesten inboeten, konden wij ons tempo aanhouden en zijn we niet stilgevallen."

"De laatste tien kilometer waren heel zwaar en af en toe moest iemand een beurt overslaan of moest één van ons harken om achteraan aan te sluiten, maar dat is nu eenmaal eigen aan een ploegentijdrit waarin je de strijd aangaat voor een topnotering. Dat Sky niet te kloppen zou zijn, wisten we. BMC is ook altijd sterk in een ploegentijdrit. Dat we Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors achter ons laten, toont aan hoe sterk deze prestatie is."

Lotto Soudal bracht naast Campenaerts ook Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Jens Keukeleire, Tomasz Marczynski, Jelle Vanendert en Jelle Wallays aan de start van de Dauphiné. Met een negende plaats op 1:01 van gele trui Michal Kwiatkowski is Keukeleire momenteel de beste renner van de ploeg in het algemene klassement.

bron: Belga