Kinderen met een beperking racen met Tom Boonen in Zolder

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kinderen en jongvolwassenen met een beperking of ziekte hebben geracet op het Circuit van Zolder. Initiatiefnemers Ritch Europe en WCB Racing Team wilden deze "vergeten groep" uit hun dagelijkse zorgen halen en iets unieks laten beleven. Ook gewezen topwielrenner Tom Boonen was van de partij. De groep kinderen en jongvolwassenen kreeg een rondleiding op het Circuit van Zolder, een fotoshoot en een meet and greet met Tom Boonen. Nadien mochten ze meerijden met enkele racepiloten, die voor de gelegenheid iets trager dan gewoonlijk op het circuit reden. "De kinderen vonden het eerst wat beangstigend, maar eens ze in de wagen zaten, vonden ze het toch een unieke ervaring. Ze waren een beetje overdonderd", zegt Daisy Lynch van Ritch Europe.

In de voormiddag waren de kinderen onder zestien jaar van ZNA Antwerpen aan de beurt. Voor hen werd het circuit volledig leeggemaakt, zodat zij in alle vrijheid konden meerijden. Tijdens de trackday in de namiddag kwamen de jongvolwassenen van vzw De Poel in Ternat aan bod. Ook Tom Boonen reed enkele rondjes op het circuit met de jongeren.

WCB Racing Team en Ritch Europe willen kinderen en jongvolwassenen met een beperking of ziekte een leuke dag bezorgen en hen iets laten ervaren dat anders niet kan. "Kinderen die uit de boot vallen, kunnen hier iets nieuws leren kennen en daar hopelijk op voortbouwen op lange termijn", aldus Lynch.

bron: Belga