Halep naar halve finales Roland Garros na driesetter tegen Kerber

door
Belga
Leestijd 2 min.

's Werelds nummer een Simona Halep heeft zich geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. De Roemeense versloeg in de kwartfinales de Duitse Angelique Kerber (WTA 12) in drie sets: 6-7 (2/7), 6-3 en 6-2. De wedstrijd duurde twee uur en zestien minuten. In de achtste finales schakelde Halep Elise Mertens (WTA 16) uit). Vorig jaar stond de 26-jarige Halep nog in de finale van Roland Garros, maar toen werd ze geklopt door de Letse Jelena Ostapenko. Ook in 2014 verloor Halep de finale in Parijs, toen was de Russin Maria Sharapova dan weer te sterk. De Roemeense nummer een stond in haar carrière al vijf keer in de finale van een grandslamtoernooi, maar kon er nog geen een winnen.

De 30-jarige Kerber, die in 2016 de Australian Open en de US Open won, werd vorig jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld op Roland Garros door de Russin Ekaterina Makarova. Dit jaar deed ze in Parijs even goed als in 2012. Toen ging de Duitse er in de kwartfinales uit tegen de Italiaanse Sara Errani. Kerber wordt gecoacht door de Belg Wim Fissette.

In de halve finales neemt Halep het op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 3). Die versloeg eerder op de dag de Russin Maria Sharapova (WTA 30) in twee sets met 6-2 en 6-1. Het wordt de zesde ontmoeting tussen Halep en Muguruza. In de vorige vijf duels trok Muguruza vier keer aan het langste eind, Halep won slechts een keer.

Bron: Belga