Elf doden bij ontploffing in Chinese mijn, 23 kompels gered

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een explosie in een mijn in het noordoosten van China zijn 11 mijnwerkers omgekomen. Dat meldden de Chinese staatsmedia gisteren. Een vrachtwagen met explosieven kwam tot ontploffing aan de ingang van de ijzermijn. Er zitten ook kompels vast, van wie er 23 ondertussen konden worden gered. De mijn ligt in de provincie Liaoning en wordt uitgebaat door de groep Huamei, een dochteronderneming van China Coal. De ontploffing deed zich gisteren voor om 16 uur lokale tijd (9 uur Belgische tijd). Tegen 22 uur (15 uur lokale tijd) was er opnieuw elektriciteit en ventilatie in de mijn. Er vielen ook 9 gewonden, die werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Deze ochtend slaagden de reddingswerkers erin om 23 ingesloten mijnwerkers te redden. Er zijn nog steeds zoekacties aan de gang.

In China gebeuren wel vaker mijnongevallen. In mei 2017 verloren 18 kompels het leven door een gaslek in een koolmijn in de zuidelijke provincie Hunan. Twee maanden eerder kostte het knappen van een liftkabel nog het leven aan 17 mensen in een mijn in het noordoosten van het land. In december 2016 stierven 59 mijnwerkers bij ontploffingen in twee mijnen in de provincie Heilongjiang.

Bron: Belga