Belgische luchthavens scoren ondermaats

door
Belga
Leestijd 1 min.

De luchthaven van Charleroi (BSCA) en van Zaventem (Brussels Airport) staan respectievelijk op de 95ste en 102de plaats van beste luchthavens ter wereld. In totaal werden 141 luchthavens door het bedrijf Airhelp beoordeeld op stiptheid, dienstverlening en passagiersbeleving. Brussels Airport krijgt een gemiddelde score van 7,24. De dienstverlening (7,4) en stiptheid (7,15) doen het iets beter dan het beeld dat gebruikers van de luchthaven schetsen op sociale media (6,94).

Voor Charleroi zijn er dan weer grote verschillen. Inzake stiptheid scoort de luchthaven erg goed (9,33), maar voor dienstverlening (5,8) en het beeld op sociale media (4,96) zijn de scores heel wat lager. Gemiddeld krijgt BSCA een score van 7,31.

Het beste scoren de luchthavens van Doha (Qatar), Athene en Tokio. Onderaan de rangschikking bengelen Londen Stansted en de internationale luchthaven van Koeweit.

Airhelp maakte ook een rangschikking voor luchtvaartmaatschappijen en daar onttroont Qatar Airways de voormalige nummer één Singapore Airlines. Die staat nu op de vierde plaats, na Lufthansa en Etihad. Brussels Airlines staat op plaats 48 van de 72 luchtvaartmaatschappijen. Onderaan de rangschikking bengelen Air Mauritius, Easyjet, Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines en WOW Air.

bron: Belga