Oudste kat ter wereld viert dertigste verjaardag

Kat viert dertigste verjaardag
Foto Pexels

De Britse kat ‘Rubble’ heeft dertig kaarsjes uitgeblazen. Ze woont al drie decennia bij haar baasje Michele Foster en is daarmee vermoedelijk de oudste kat ter wereld. 

Michele kreeg Rubble als kitten op haar 20e verjaardag. “Ik was toen heel eenzaam omdat ik alleen woonde. Hij is heel loyaal”, vertelt ze aan Boredpanda. Dertig jaar later zijn de twee nog altijd onafscheidelijk. “Hij is een lieve kat, hoewel hij wel wat chagrijnig is geworden nu hij ouder is.”

Katten als kinderenMichele denkt dat Rubble zo oud is geworden omdat zij hem behandelt als haar eigen kind. “Als je van iets of iemand echt houdt, dan brengt dat je heel ver. Hij en mijn andere kat Meg waren mijn kinderen. Meg is trouwens gestorven op 25-jarige leeftijd.”

Wereldrecord

Rubble is oud, maar nog net niet de oudste kat die ooit geleefd heeft. Die eer valt Creme Puff te beurt, een kat die stierf op 38-jarige leeftijd. Rubble is alvast goed op weg. “Hij heeft nog veel leven in zich, maar ik denk niet dat we per se in het Guinness World Recordboek willen staan. Rubble is oud nu, en houdt niet van teveel aandacht”, besluit Michele.