Belg is inspiratie voor kaaspretpark in Zuid-Korea

Er bestaat een kaaspretpark in Zuid-Korea en dat komt door een Belg
Foto Pixabay

Kaas op je pizza, op je boterham of als snack. Het is altijd even heerlijk. Ben je een kaasliefhebber? Dan hebben we goed nieuws. Er bestaat een amusementspark helemaal in het thema van je favoriete lekkernij. Wil je ernaar toe? Dan moet je wel naar Zuid-Korea.

Zuid-Korea en kaas, het is een associatie die we niet snel maken. Toch staat de kleine provincie Imsil erom bekend. De Koreanen ontdekten ons favoriete zuivelproduct relatief laat en zijn nog niet lang bezig met de productie ervan. Ze zijn daarentegen wel de eersten om een pretpark helemaal aan kaas te wijden.

Educatief verantwoord

Het Kaaspretpark werd in 2004 opgericht en krijgt per jaar zo’n 200.000 bezoekers over de vloer. Toch is het park niet meteen wat je ervan zou verwachten. Je vindt er geen kaasrollercoasters of fonduezwembaden. Wel kan je er veel over kaas bijleren, het product leren maken en zeer veel proeven. Het park is 130.000 vierkante meter groot en moet een Zwitsers dorpje nabootsen.

Belgische invloed

Vreemd genoeg hebben we de komst van het pretpark te danken aan een Belg. Het was namelijk een Belgische priester, Didier t’ Serstevens, die in 1958 naar Zuid-Korea trok. Daar hield hij geiten en maakte kaas van hun melk. De priester keerde tijdelijk terug naar Europa om meer te leren over de productie. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu is zijn kleine kaasboerderij uitgegroeid tot een heuse fabriek, met een kaaspretpark tot gevolg.