Jarige Smurfen palmen het Brusselse openbaar vervoer in

Jarige Smurfen palmen het Brusselse openbaar vervoer in

De Smurfen vieren hun zestigste verjaardag en voor dat jubileum palmen ze de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB in. Met speciale Mobib-kaarten, een Smurfentram en een Smurfenhuisje zijn ze niet weg te slaan van het MIVB-net. De verjaardag van de Smurfen wordt vanaf 9 juni gevierd in Brussels Expo met het evenement Het Smurfenavontuur. Daar wordt de hele geschiedenis van de Smurfen tentoongesteld en ontdekt het publiek waarom ze sinds 1958 op de vlucht zijn voor de valse Gargamel en zijn kater Azraël. De MIVB viert mee en hult een tram volledig in een smurfenblauw jasje en met de bekendste personages om de expo te promoten.

Het is niet het enige dat blauw zal kleuren op het net, want in metrostation Schuman wordt de kiosk voor de ticketaankoop omgevormd tot een echt Smurfenhuisje met bijbehorende paddenstoel. Op verschillende andere kiosken worden Smurfenstickers aangebracht. In metrostation Rogier is er voor de fans bovendien een fotomoment met de Smurfen op woensdag 13 juni van 13.00 tot 14.00 uur.

De verzamelaars kunnen hun hart ophalen aan een set van vier exclusieve Mobib-kaarten met daarop afbeeldingen van de Peyo-personages. Deze kaarten kosten individueel 5 euro en zijn vanaf nu te koop. De vier kaarten kunnen vanaf de zomer ook in een exclusief verzamelkoffertje aangekocht worden voor 49,90 euro.

bron: Belga