Fraudeurs liepen tegen de lamp door te gaan klagen bij Kansspelcommissie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Armeens-Belgische bende die verdacht wordt van matchfixing in het tennis, heeft zichzelf de das omgedaan. De gokkers dienden een klacht in bij de Kansspelcommissie omdat de gokkantoren bepaalde van hun winsten niet uitbetaalden. Dat is vernomen bij de Kansspelcommissie. Er waren vandaag verschillende huiszoekingen in een onderzoek naar wedstrijdvervalsingen in het tennis. Dertien mensen werden opgepakt voor verhoor. Onder hen ook tennissers. Ook in het buitenland waren er interventies. Een Armeens-Belgische bende zou tussen 2014 en nu professionele tennissers actief hebben omgekocht om met voorkennis te kunnen gokken.

Erg voorzichtig ging de bende niet te werk, zo blijkt uit informatie van de Kansspelcommissie. Ze gokten bij vergunde wedkantoren. Toen die in de gaten kregen dat er iets niet pluis was, schortten ze de uitbetalingen van de winsten op. De Armeense gokkers gingen daarover hun beklag doen bij de Kansspelcommissie, waarna de controledienst daar een onderzoek startte.

"De Kansspelcommissie ontdekte zo een netwerk dat mensen uit de tenniswereld omkocht en met die informatie mensen - 'muilezels' - liet inzetten op die wedstrijden", zegt woordvoerster Marjolein De Paepe. "De commissie heeft tientallen dossiers opgestart en voerde een onderzoek in samenwerking met de parketten van Oost-Vlaanderen. Dat onderzoek heeft nu geresulteerd in tientallen huiszoekingen in binnen- en buitenland."

bron: Belga