FBI: minderjarige uit België bestelde wapen voor “schietpartij op school”

FBI: minderjarige uit België bestelde wapen voor "schietpartij op school"

Vanuit een school in Dendermonde heeft een minderjarige eind vorige week per e-mail geprobeerd om een wapen te bestellen in Amerika. Doel was om in een school hier zo veel mogelijk slachtoffers te maken. De FBI onderschepte het bericht en verwittigde de Belgische politie. De tiener kon gisteren opgepakt worden en werd voor de jeugdrechter geleid, berichten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. “Ik zoek een ‘toestel’ om zo veel mogelijk slachtoffers te maken”, aldus de e-mailer aan een Amerikaanse firma. De verzender liet in het midden of hij een bom dan wel een vuurwapen zocht. Hij verduidelijkte wel zijn doelwit en meldde dat hij een “school shooting wou doen”. De minderjarige zou een school in Brugge viseren, zo vermoedde de politie. Omdat ergens in de mail een verwijzing naar de stad stond.

Brugse scholen die afgelopen weekend een schoolfeest organiseerden, werden in het oog gehouden door politiepatrouilles. De e-mailer had dan wel zijn wapen in Amerika niet kunnen bestellen, mogelijk had hij andere opties. Uiteindelijk gebeurde er niks. Speurders waren er ook hoe langer hoe meer van overtuigd dat hij uiteindelijk geen school in Brugge viseerde.

Gisteren slaagde de politie erin om een minderjarige op te pakken die in het arrondissement Dendermonde zou wonen. “De persoon wordt voor de jeugdrechter geleid”, zegt woordvoerster Sarah De Meyer van het parket van Dendermonde. Het lijkt dat de verdachte een slechte grap wilde uithalen die hem nu zuur opbreekt.

bron: Belga