Vrouwelijke chirurg aangeklaagd voor rappen en dansen tijdens operaties

Windell Boutte
Beeld Youtube / What's Trending

Een beetje gezelligheid op de werkvloer kan geen kwaad, maar het kan ook té ver gaan, vinden sommige critici. Zo ligt een arts in de Verenigde Staten zwaar onder vuur vanwege het losgooien van haar heupen tijdens operaties.

Windell Boutte, de arts in kwestie, plaatste video’s op Youtube waarop te zien is hoe ze de sterren van de hemel danst terwijl haar patiënten onder narcose liggen. Veel mensen vinden dat ongepast en onprofessioneel, waardoor Boutte een stroom aan kritiek over zich kreeg. Sommige video’s zijn dan ook wel heel uitbundig. De dermatoloog uit Atlanta zwaait af en toe zelfs met een scalpel en moedigt haar arts-assistenten aan om ook mee te doen.

Complicaties

De video’s zijn ondertussen offline gehaald, maar daarmee is de kous nog niet af. Er zijn al drie officiële aanklachten tegen de arts ingediend zijn, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Het ‘onprofessionele gedrag’ van de arts heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de operaties. Volgens de advocaat van de vrouwen, zijn er ook nog honderden meldingen gekomen van vrouwen die beweren dat ze complicaties hebben opgelopen na een operatie bij Boutte.

Hersenschade

Een van haar patiënten, de 55-jarige Icilma Cornelius, kreeg tijdens de operatie een hartstilstand. De praktijk van Boutte was niet uitgerust om de medische noodsituatie, waarop de arts een ambulance moest bellen. Tegen de tijd dat ze in het ziekenhuis aankwam, had ze al permanente hersenschade opgelopen door zuurstofgebrek. De vrouw is ernstig gehandicapt en zal de rest van haar leven zorg nodig hebben.