Bizar. Man verbreekt wereldrecord stilzitten op een vliegtuig

Bizar. Man verbreekt wereldrecord stilzitten op een vliegtuig
Foto Unsplash

Over de langste vlucht ter wereld, die in 17 uur rechtstreeks van Londen naar Perth vliegt, is al heel wat gezegd en die aandacht blijft maar toenemen. Zo heeft een man tijdens de vlucht het wereldrecord van langst stilzittende passagier verbroken. 

Wetenschappers aan de universiteit van Sydney hebben onderzoek gedaan naar het comfort van reizigers tijdens langeafstandsvluchten. Zo voorzagen ze vrijwilligers van draagbare technologie om te meten hoeveel ze tijdens het vliegen juist bewogen. Ook werden er gegevens over hun mentale gezondheid, slaappatroon en jetlag voor, tijdens en na de vlucht geregistreerd.

Geen vin verroerd Een passagier bezorgde hen wel heel opmerkelijke cijfers. De man in kwestie bleek 17 uur lang niet te hebben bewogen. Het onderzoeksteam dacht eerst dat er een fout was gemaakt, maar de resultaten bleken wel degelijk te kloppen. “We konden niet geloven hoe weinig de man bewoog. Hij nam 0 stappen”, aldus professor Stephen Simpson van het Charles Perkin Center aan de Universiteit van Sydney.

Businessclass

Hoewel het op het eerste zicht vreemd lijkt dat de passagier niet bewoog, moet er natuurlijk wel vermeld worden dat hij in business class vloog. Echt ongezond is het ook niet. Eerder onderzoek wees aan dat mensen die weinig bewegen tijdens het vliegen, minder last hebben van een jetlag. De gemiddelde persoon gaat tijdens een vlucht 4 tot 7 keer naar het toilet, afhankelijk van wat hij of zij eet en drinkt, concludeert Simpson.