Werken voor de goede doelen : Evelien Dams & Ilter Tenzila voor ArmenTeKort vzw

Hoe heet jullie goed doel en wat doet jullie team?

ArmenTeKort vzw, wil door innovatie en empowerment samen met opgeleide buddy’s kansarmoede overwinnen in Antwerpen, de Zuiderkempen en Mechelen. Wij coördineren de buddywerking in Mechelen (Tenzila) en Geel (Evelien).

Wat proberen jullie te behalen ?

ArmenTeKort (ATK) probeert op 10 jaar tijd een concept te ontwikkelen (actieonderzoek) dat de spiraal van kansarmoede kan doorbreken door het versterken van eigenwaarde en het keren van beperkende overtuigingen die ontstaan door langdurige precaire situaties.
We kozen voor de buddymethodiek en het empowermentkader, geen van beiden erg innovatief maar in combinatie en met een sterke focus op schaalbaarheid een concept dat kans heeft op slagen.

Zijn jullie op zoek naar vrijwilligers?

Absoluut ! Vrijwilligers worden na een opleiding kansbiedende buddy’s. Samen met iemand die in kansarmoede leeft doorlopen ze een traject gebaseerd op een wekelijkse ontmoeting. Wij organiseren maandelijks infosessies voor mensen die interesse hebben om buddy te worden, zowel in Geel als in Antwerpen. Meer info en inschrijven via www.armentekort.be/buddy


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.