Vrouwen worden sneller miljonair dan mannen

Foto Unsplash

De gemiddelde leeftijd waarop vrouwelijke miljonairs die financiële mijlpaal bereiken, is 58,5 jaar. Hun mannelijke collega’s werden doorgaans pas miljonair op 59,3 jaar oud, leert een rapport van Fidelity Investment.

De Amerikaanse vermogensbeheerder heeft 133.00 dollarmiljonairs in haar portefeuille zitten en een vijfde daarvan zijn vrouwen. Dat is een verdubbeling in vergelijking met twaalf jaar geleden. Uit de analyse van het klantenbestand blijkt dat het ongeveer 30 jaar duurt om een vermogen van een miljoen dollar op te bouwen. In die tijd verdienden de vrouwen gemiddeld 287.700 dollar, of 248.000 euro. Dat getal ligt beduidend hoger bij de mannelijke grootverdieners.

Zij zagen 306.000 euro op hun bankrekening verschijnen. De rest van hun fortuin vergaarden de miljonairs hoofdzakelijk via de beurs. Vooral de welgestelden met een verzameld loon van minder dan 130.000 euro kenden daar heel wat succes. Het vrouwelijke deel van die groep spaarden 25% van hun miljoen dollar buiten de beurs om, mede dankzij het pensioenplan van hun werkgever.

Bij hun mannelijke tegenhangers was dat 22,8%. En hoewel de mijlpaal van een miljoen dollar bereiken een indrukwekkende prestatie is, kan het nog steeds niet voldoende zijn om nooit meer te moeten werken. Wil je nog 25 jaar rentenieren, dan levert dat bedrag je een jaarlijks pensioen op van 40.000 dollar of 35.000 euro.