Vitamine Zee volstaat niet!

Na jaren in de horeca koos Jan Decock voor Jan De Nul Group. “ Al zes jaar verzorg ik met heel veel plezier de maaltijden aan boord.”

“Sinds kort op het gloednieuwe multipurpose-schip, de Adhémar de Saint-Venant”, zegt Jan. De high-end infrastructuur in de keuken blinkt, net zoals de enthousiaste Jan. De chef scherpt zijn messen en gaat ermee aan de slag, ondertussen honderduit pratend over zijn vak. Fier en begeesterd verdedigt hij een gezonde en verse keuken. Als geen ander is hij ervan overtuigd dat gezond én lekker koken hand in hand gaan.

Gezonde evenwichtige voeding is niet alleen de juiste brandstof voor het lichaam, maar ook voor de geest. Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt uiteraard ook aan boord. “Geen chocoladebars, bijvoorbeeld, maar ik maak zelf verse desserts. Ik ga er prat op om zes weken lang gevarieerd én vers te koken. Op die manier wil ik crew en staff op gezonde wijze culinair in de watten leggen. Je bent immers wat je eet”, lacht Jan. Alsof het niets is, tovert hij een heerlijk gerecht uit zijn koksmouwen. Het smaakt nog heerlijker dan het eruitziet. De bemanning mag van geluk spreken met zo’n chef!

Een leger marcheert op zijn maag. Napoleon wist het al. Bij Jan De Nul Group is gezonde voeding cruciaal. Want vitamine Zee volstaat niet. Dat staat vast.