WK 2018 - Roberto Martinez maakt maandag definitieve WK-selectie bekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez maakt maandagvoormiddag omstreeks 10 uur in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn definitieve 23-koppige selectie voor het WK in Rusland bekend. Martinez verraste een tweetal weken geleden door een 28-koppige voorselectie te presenteren, en geen 23 spelers en 12 reserven zoals eerder was aangekondigd. Als belangrijkste reden haalde de bondscoach daarvoor de blessurelast aan. Thomas Vermaelen sukkelt immers al een tijdje met de hamstrings en werkte nog geen enkele groepstraining af, volgens Martinez gaat het met de verdediger van FC Barcelona wel de goede kant uit. Sinds de oefeninterland van zaterdag heeft de bondscoach er echter een kopzorg bij: Vincent Kompany moest immers na 54 minuten aangeslagen naar de kant met een liesblessure, de ernst van de kwetsuur is momenteel nog niet duidelijk. De verdediger van Manchester City onderging zondag een scan, de uitslag daarvan is momenteel nog niet bekend.

Als de kwetsuur niet te ernstig is, kan Martinez ook kiezen om een nog revaliderende Kompany in zijn selectie op te nemen. Het WK-reglement stipuleert immers dat de bondscoach tot 24 uur voor de start van de eerste wedstrijd van zijn team de mogelijkheid heeft een geblesseerde speler alsnog te vervangen, op voorwaarde van goedkeuring door de medische commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA. Op 18 juni openen de Belgen hun WK met de wedstrijd tegen het haalbare Panama, vijf dagen later volgt het duel met Tunesië. De clash tegen Engeland op de slotspeeldag wordt pas op 28 juni gespeeld, de eventuele achtste finales staan op 2 en 3 juli op het programma.

Voor Martinez was de oefeninterland tegen Portugal belangrijk om enkele spelers nog eens aan het werk te zien, vooraleer de laatste knopen door te hakken. Christian Kabasele en Leander Dendoncker stonden zaterdag niet op het wedstrijdblad, Jordan Lukaku zat op de bank met rugnummer 25 en Matz Sels zag Koen Casteels opwarmen toen Thibaut Courtois dreigde uit te vallen. Dedryck Boyata, Adnan Januzaj en Christian Benteke kregen dan weer speelminuten. Vooral de invalbeurt van Januzaj leek de bondscoach te bekoren en ook Benteke kreeg goede punten.

bron: Belga