Weerbericht: droog en bewolkt

Weerbericht: droog en bewolkt

Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met in het binnenland zon en stapelbewolking. In het zuiden van het land is in de gebieden nabij de Franse grens een lokale bui niet uitgesloten. Aan zee blijft het waarschijnlijk bewolkt en mistig. De maxima liggen tussen 16 graden aan de kust en 26 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. Morgen begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist en laaghangende bewolking die maar moeilijk optrekken. In de namiddag wordt het in het binnenland uiteindelijk zonnig met vorming van stapelwolken maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 16 graden aan de kust en 25 graden in de Kempen.

Woensdag beginnen we de dag met volop zon en in het zuiden mogelijk al wat hoge wolkenvelden. In de loop van de dag komt er meer bewolking vanaf het zuiden en ontwikkelen er zich regen- en onweersbuien ten zuiden van Samber en Maas. Elders zou het droog blijven met in het noorden zelfs opklaringen tot ’s avonds. De maxima in het binnenland liggen tussen 22 en 28 graden.Donderdag trekt een actieve regen- en onweerszone over het land vanaf het Groothertogdom Luxemburg. Vrijdag vallen er hier en daar aanvankelijk nog regen- en onweersbuien. In de loop van de namiddag wordt het rustiger en droger met eventueel meer opklaringen vanaf de Franse grens. Het wordt wat minder warm met maxima van 18 tot 23 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Voor het weekend en begin volgende week is er nog veel onzekerheid omtrent de onstabiliteit. Waarschijnlijk evolueren we naar een minder onstabiel weertype met doorgaans veel bewolking en maxima rond 22 graden. Enkele buien zijn mogelijk maar de onweersactiviteit zou wel beperkt kunnen blijven.

bron: Belga