Tennis/Roland Garros - Cecchinato is blij met zege tegen Goffin: "David is één van de beste spelers ter wereld"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Dit is een droom." Het waren de woorden van Marco Cecchinato (ATP 72) na zijn zege zondag tegen David Goffin (ATP 9) in de vierde ronde van Roland Garros. De 25-jarige Italiaan, die voor deze editie van Roland Garros nog nooit een duel won tijdens een grandslamtoernooi, staat tegen alle verwachtingen in in de kwartfinales in Parijs. "Het is ongelooflijk", opende Cecchinato na afloop. "In de eerste ronde stond ik twee sets in het krijt tegen de Roemeen Marius Copil (ATP 94) en leek de uitschakeling nabij. En nu sta ik in de kwartfinales. Ik heb voor het eerst David verslagen, één van de beste spelers ter wereld. Ik weet niet wat zeggen, maar ik ben heel blij. Dit is fantastisch, de beste periode uit mijn leven."

Cecchinato had voordien nog nooit een toptienspeler geklopt. Iets meer dan twee weken geleden verloor hij nog van Goffin in Rome. "Maar ik heb altijd kwaliteiten gehad", counterde de Siciliaan. "Ik wacht niet meer op fouten van mijn opponenten, maar zoek zelf op agressieve wijze de punten. Ik heb een harde slag, maar bezit meerdere wapens om de tegenstand het moeilijk te maken. Bovendien speel ik vanaf het begin van mijn matchen zeer geconcentreerd.

In de kwartfinale wacht nu Novak Djokovic (ATP 22). "Het wordt een plezier tegen hem te spelen", besloot Cecchinato. "Maar eerst moet ik mezelf goed verzorgen. Ik heb al een ijsbad genomen, maar ook een massage is nodig."

Bron: Belga