Slachthuis Heist-op-den-Berg legt de boeken neer

De directie van het slachthuis van Heist-op-den-Berg gaat vandaag het faillissement aanvragen. Dat meldt RTV en de directie bevestigt dat aan Belga. 32 mensen, die tijdens de sluiting moesten worden doorbetaald, dreigen hun job te verliezen. Het slachthuis moest op 30 maart de deuren sluiten na opmerkingen van het federaal voedselagentschap FAVV over onder meer de hygiëne. Het bedrijf ging nog in beroep tegen de sluiting bij de Raad van State, maar haalde daar bakzeil omdat de procedure correct was gevolgd.

Het diende ook een nieuwe aanvraag in bij het FAVV, maar ook dat bracht geen soelaas. De 32 personeelsleden moesten tijdens de gedwongen sluiting wel worden doorbetaald, wat volgens de zaakvoerder aanleiding is geweest om de boeken neer te leggen.

“We dienden telkens een aanvraag in, maar die werd telkens ook weer afgekeurd. Dat bleef maar duren. Telkens hadden ze nieuwe opmerkingen, waarbij ze dan wel schreven dat het een niet-limitatieve lijst was. Zo konden we wel bezig blijven”, zegt de zaakvoerder.

Het bedrijf, dat zo’n 70 jaar actief was, zegt ook een extra keuring door het bedrijf Vinçotte te hebben laten uitvoeren die geen tekortkomingen aan het licht zou gebracht hebben die bij het FAVV gemeld moeten worden.

bron: Belga