Roland Garros - David Goffin na uitschakeling: "Te veel energie verloren tijdens vorige wedstrijd"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik was wat moe, en vond onvoldoende energie om te strijden zoals gewoonlijk", reageerde een ontgoochelde David Goffin (ATP 9) op zijn uitschakeling op Roland Garros zondag. De Italiaan Marco Cecchinato (ATP 72) bleek in vier sets te sterk.

"Ik had goed geslapen, maar denk toch dat ik te veel energie heb verloren met mijn wedstrijd van gisteren, vooral mentaal. Het was een zware strijd. Ook vandaag was het zwaar, en ik kon mijn niveau niet optillen om er opnieuw overheen te gaan", analyseerde Goffin zijn nederlaag tegen Cecchinato. "Hij was erg constant, bewoog goed en was heel dynamisch. Ik wilde soms wat forceren om het punt te maken, maar dat is niet mijn spel, en daarom begon ik fouten te maken. Ik had slechte benen, geen jus, waardoor het moeilijk was. Ik verloor zelfs de mentale helderheid. Het was echt geen goeie partij."

Goffin maakte zondag 51 ongedwongen fouten. "Ik ben ontgoocheld, dat is zeker. Tijdens een grandslam is het vooral de mentale frisheid die cruciaal is. Het is niet normaal hoeveel energie dat opslorpt, zeker omdat ik al twee keer een vijfsetter speelde. Het is iets waar ik nog aan moet werken, om het langer te kunnen volhouden en zo nog een extra stap te zetten."

Bron: Belga