Man neergeschoten door politie in Gent: parket voert twee onderzoeken

In Gent is maandag omstreeks 19 uur een man op straat neergeschoten door de politie. Het slachtoffer is levensgevaarlijk gewond, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het is nog niet duidelijk in welke omstandigheden het schietincident is gebeurd. Het parket is een onderzoek gestart naar het incident, dat zich afspeelde aan het kruispunt van de Zwijnaardsesteenweg en de Edelsteenstraat. “Bij het schietincident is één persoon levensgevaarlijk gewond”, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. “De precieze omstandigheden worden onderzocht. Zoals de standaardprocedure voorziet, worden twee onderzoeken gevoerd. Eén naar de feiten die aanleiding hebben gegeven door de tussenkomst van de politie, en één naar het schietincident zelf.”
Voordien waren bij de politie al enkele meldingen binnengelopen. Mogelijk ging het om een gijzeling van een vrouw door de man, maar het parket geeft geen details over de aanleiding. Bij de voorafgaande feiten raakte niemand gewond, zegt het parket. De identiteit van de neergeschoten man is nog niet vrijgegeven.
De plaats van het schietincident is afgezet en er vindt een sporenonderzoek plaats. Het labo, het parket en een wapendeskundige zijn ter plaatse. Voor het onderzoek naar de politieman die vuurde komt het Comite P. tussen. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van wettige zelfverdediging.

bron: Belga