Cilic en Del Potro zijn de laatste kwartfinalisten op Roland Garros

Cilic en Del Potro zijn de laatste kwartfinalisten op Roland Garros

Marin Cilic (ATP 4) en Juan Martin Del Potro (ATP 6) hebben zich vandaag als zevende en achtste geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. Ze nemen het ook tegen elkaar op bij de laatste acht. Cilic rekende in zijn vierde ronde na drie uur en 40 minuten in vijf sets (6-4, 6-1, 3-6, 6-7 (4/7) en 6-3) af met de Italiaan Fabio Fognini (ATP 18). Del Potro nam na twee uur tennis in drie sets (6-4, 6-4 en 6-4) de maat van de Amerikaan John Isner (ATP 10).

De 29-jarige Kroaat staat voor het tweede jaar op rij in de kwartfinales, een evenaring van zijn beste resultaat in Parijs. Vorig jaar moest de US Open-winnaar van 2014 bij de laatste acht de duimen leggen voor de Zwitser Stan Wawrinka. Cilic bereikte in januari nog de finale van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, maar kon nog geen ATP-toernooi winnen dit jaar.

De eveneens 29-jarige Del Potro staat voor het eerst sinds 2012 bij de laatste acht. In 2009 was de Argentijn al eens goed voor een plek in de halve finales. Sindsdien sukkelde hij veelvuldig met blessureleed, maar dit jaar is hij opnieuw terug. Hij won in maart de toernooien in Acapulco en Indian Wells en verloor in januari de eindstrijd in Auckland.

Het wordt de dertiende ontmoeting tussen Cilic en Del Potro. De Argentijn won tien maal, Cilic tot dusver slechts twee maal.

bron: Belga