Na Qiyo overlijdt ook olifant Phyo Phyo in Planckendael

Planckendael verliest opnieuw olifant
Foto Planckendael

In dierenpark Planckendael is opnieuw een olifant gestorven. De Aziatische olifant Phyo Phyo was al geruime tijd ziek en kreeg een spuitje.

In de zoo van Planckendael is maandagavond de Aziatische olifant Phyo Phyo overleden. Nog maar een week geleden nam de zoo afscheid van Phyo Phyo’s tweejarig dochtertje Qiyo, dat meldt ZOO Planckendael. Phyo Phyo, die 36 werd, leed aan nierfalen. Volgens de zoo had ze de voorbije dagen overduidelijk erg veel pijn. “We hebben alles geprobeerd om haar te redden, medicatie, speciale diëten,… Maar niets kon baten. Daarop namen de verzorgers samen met de dierenarts de hartverscheurende keuze om haar te laten gaan”, klinkt het in een persbericht.

“We moeten verder”Voor hoofdverzorger Ben is het een heel zware week geweest: “We hebben samen met de olifanten afscheid genomen van Phyo Phyo. Maar nu moeten we verder. We hebben nog acht olifanten die allemaal de beste zorgen verdienen.” Phyo Phyo was de moeder van baby Tarzen. Het jong moet dus nu op zoek naar een plaatsje in de familie. “Een olifant moet sociaal opgroeien, dus hopelijk vindt hij zijn plek binnen de groep. We gaan er alles aan doen om Tarzen te laten uitgroeien tot een flinke olifantenstier”, besluit Ben.