WK motorcross – GP van Groot-Brittannië – Jeffrey Herlings wint na eerste ook tweede reeks en pakt GP-zege, Desalle opnieuw vierde

WK motorcross - GP van Groot-Brittannië - Jeffrey Herlings wint na eerste ook tweede reeks en pakt GP-zege
WK motorcross - GP van Groot-Brittannië - Jeffrey Herlings wint na eerste ook tweede reeks en pakt GP-zege

De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft zondag na de eerste ook de tweede reeks in de MXGP gewonnen op de Grote Prijs motorcross van Groot-Brittannië, de negende WK-manche van het seizoen. Onze landgenoot Clément Desalle (Kawasaki) was opnieuw vierde op het circuit van Matterley Basin. Herlings haalde het in de tweede reeks voor de Italiaan Antonio Cairoli (KTM), de Fransman Romain Fébvre (Yamaha) en Désalle. Kevin Strijbos (KTM) was 13e, Nathan Rekens (Honda) 24e. Julien Lieber (Kawasaki) en Jeremy Van Horebeek (Yamaha) finishten niet. De GP-zege is uiteraard voor Herlings, Désalle was vierde. Van Horebeek eindigde 13e, Strijbos 14e, Lieber 15e en Renkens 27e.
In de WK-stand breidt Herlings zijn voorsprong uit. Hij telt nu 436 punten, Cairoli is tweede met 382 punten. Desalle is de beste Belg op een derde plaats met 314 punten, Van Horebeek is zevende, Lieber tiende, Strijbos zestiende.
Ook in de MX2 loopt de Est Pauls Jonass (KTM) verder uit in de WK-stand. Hij won beide manches in Groot-Brittannië. De Spanjaard Jorge Prado (KTM) was tweede, de Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen (Honda) derde. Jago Geerts (Yamaha) was beste Belg op een elfde plaats.

bron: Belga