Vijfde editie Brussels Food Truck festival trok 60.000 lekkerbekken

De vijfde editie van het Brussels Food Truck Festival heeft de voorbije drie dagen goed 60.000 bezoekers getrokken. Dat melden de organisatoren. Die tonen zich dan ook zeer tevreden over deze editie en over de nieuwe locatie, op de Albert II-laan. Een jury van 150 lekkerbekken, zowel professionelen als amateurs, deelde zaterdag al een hele resem awards uit tussen de 70 food trucks uit verschillende Europese landen. “Het was een kwalitatief zeer hoogstaande editie, met zeer leuke food trucks”, zegt Brigitte Weberman, woordvoerster van de organisatie. “Het publiek toonde zich ook zeer geïnteresseerd en ging vaak in gesprek met de uitbaters. Het hele weekend lang hing er een zeer aangename sfeer, we hebben veel families gezien die op het gras aan het picknicken waren, tientallen kinderen ook die aan het spelen waren. Dat doet ons denken dat we volgend jaar eventueel wat meer animatie moeten of kunnen voorzien.”
De locatie op de Albert II-laan is bij de organisatie zeker in de smaak gevallen. “Die was wonderwel aangepast aan het evenement, ook al was het niet voor iedereen meteen duidelijk waar het festival doorging, heel wat mensen hebben gebeld om te vragen waar we precies stonden.”
Heel wat aanwezige food trucks deelden in de prijzen. De eerste drie Awards gingen naar Pit’s BBQ, Jakc White’s Fish & Chips en Poke Poke, en speciale award van de voorzitster van het Franstalig Brussels parlement ging naar de Brusselse food truck Wan, die Thaïse schotels aanbood. De Gourmet Cooking Award was voor Minute Papillon, de Burger Cooking Award voor Sam’Regal en Coup de Food en de Terroir Cooking Award voor Du Lard et Du Cochon, terwijl de Latino Cooking Award naar Mille Arepas ging, de Oriental Cooking Award naar Le Bateau d’Azad en de Asian Cooking Award naar Wokman. Een Dessert Cooking Award kon natuurlijk niet ontbreken en was voor Martin Ice Cream.

bron: Belga