Thiem stoot na viersetter door naar kwartfinales Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dominic Thiem (ATP 8) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Oostenrijker versloeg in de achtste finales de Japanner Kei Nishikori (ATP 21) in vier sets: 6-2, 6-0, 5-7 en 6-4. De wedstrijd duurde twee uur en 31 minuten. Dit jaar won Thiem al twee graveltoernooien, in Lyon en Buenos Aires. Op Roland Garros sneuvelde de 24-jarige Oostenrijker, de enige tennisser die de laatste twee jaar de Spanjaard Rafael Nadal kon kloppen op gravel, de voorbije twee edities telkens in de halve finales. Vorig jaar was Nadal te sterk, in 2016 de Serviër Novak Djokovic. Een halve finale is ook het beste resultaat van Thiem in Parijs.

Nishikori doet het door zijn nederlaag tegen Thiem net wat minder goed dan vorig jaar op Roland Garros. Toen werd hij pas in de kwartfinales uitgeschakeld door de Brit Andy Murray. Dat was, net zoals in 2015 toen hij bij de laatste acht werd geklopt door de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, zijn beste prestatie in Parijs.

In de kwartfinales neemt Thiem het op tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 3). Die won eerder op de dag zijn achtste finale tegen de Rus Karen Khachanov (ATP 38) in vijf sets: 4-6, 7-6 (7/4), 2-6, 6-3 en 6-3. Het wordt de zevende ontmoeting tussen Thiem en Zverev. In de zes vorige duels trok Thiem vier keer aan het langste eind, Zverev was tweemaal de sterkste.

bron: Belga