Michal Kwiatkowski eerste leider na proloogwinst in Dauphiné

Michal Kwiatkowski (Sky) heeft vandaag de proloog van de 70e editie van het Critérium du Dauphiné (Fra/WorldTour) op zijn naam geschreven. De 28-jarige Pool legde de 6,6 kilometer met start en aankomst in Valence af in 7:25, één seconde sneller dan de Nederlander Jos van Emden. Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts werd vierde. De Italiaan Gianni Moscon, net als Kwiatkowski rijdend voor Sky, werd derde op drie seconden van de Poolse winnaar. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin eindigde op de vijfde plaats, net als Campenaerts op vijf seconden van Kwiatkowski. Jens Keukeleire werd achtste.

Kwiatkowski's ploegmaat Geraint Thomas zag een goede chrono in rook opgaan toen hij ten val kwam.

Morgen krijgen de renners in rit één 179 kilometer tussen Valence en Saint-Just-Saint-Rambert voor de wielen geschoven. Vorig jaar kroonde de Deen Jakob Fuglsang zich tot eindwinnaar. De Dauphiné eindigt zondag 10 juni op de flanken van de Mont Blanc.